Mot byen, helt remedieres området var grønn og frodig.

Løven andel av forurenset jord har rett og slett blitt blandet med sement og størknet.

Canada Goose Expedition Norge 2014

Prosjektet fortsetter å forvandle Sydney tjære dammer

Når leire capping er på plass og området er sodded over, ingeniører sier de forurenser er i en nesten frossen tilstand. Utlekking som gjør oppstå er innenfor Environment Canada standarder.

Brooks strømme inn i området kjent som tjære dammer fra andre forurensede områder, som tidligere koksovner plassering, ble omdirigert og foret med stein etter forurenset sediment ble fjernet.

Canada Goose Expedition Norge 2014

kan se de tre stadier av dette området den ferdige delen, den bare remedieres området og selve grave opp av det siste området skal være ferdig ved munningen av havnen, sa Brooks.

Fremtidige planer for området inkluderer muligheten for en utendørs konsertarena, sykkelstier, idrettsbaner og turstier. En arealplan er i begynnelsen stadier.

Dette er en hyrde paradis sammenlignet med hva de tidligere koksovner, tjære dammer og stål anlegg nettsteder så og luktet som noen få korte år siden.

Burke sto på en plattform som gir et utkikkspunkt for å se over tjære dammer nettstedet.

Hva skjedde med anslagsvis million tonn giftig slam som dekker 100 hektar og revet gjennom av vann som var skitten med kloakk?

er et fantastisk prosjekt, og vi ganske stolte av det arbeidet som er gjort og blir gjort, sier Donnie Burke, en ingeniør med Sydney Tar Dammer Agency.

Hvor ble den av? Vel, det virkelig gjorde gå hvor som helst.

Sergio Marchi forvellet, forskjøvet og nesten kastet opp. Han erklærte tjære dammer området en nasjonal skam.

Opprydding har vært i arbeid siden nedleggelsen av koksovner ble kunngjort i 1985. Men mens noen ville trolig være uenig med estetikk, mener ikke alle det utgjør en opprydding.

du ser på det, ser det flott, men det er en forferdelig sløsing med mulighet og en forferdelig sløsing på $ 400 millioner fordi det fikk en levetid på kanskje 15 til 25 år. ledet en kampanje for å rydde skikkelig opp området på slutten av 1980-tallet og 1990-tallet. Han steg til prominence i begynnelsen av 1990-tallet, og i det foretelling svikt i en $ 60 millioner forbrenningsovn på stedet, klarte ikke enheten.

få som var der en dampende varm augustdag i 1996 kan glemme det øyeblikket stanken av kloakk utløp og kjemisk bitter slam overtok den føderale miljøvernminister.

Prosjektet er massiv, og inkluderer en 100 hektar skjærer av fast eiendom i Canada Goose Expedition Norge 2014 midt i sentrum av Sydney.

sagt helt fra begynnelsen det er en coverup, ikke en opprydding, sa Bruno Marcocchio under et telefonintervju mandag.

Etter at større stykker som tre, metall og andre gjenstander (de er ofte knust, renset og plassert tilbake inn i området eller sendes til en fyllplass) er tatt fra området, er en blanding av sement foldet inn i det forurensete jordsmonn, danner en solid base der utvasking er minimal.

Canada Goose Expedition Norge 2014

Under en nylig tur i området, Burke skisserte $ 400 millioner dollar-prosjektet, som startet i 2007 og er i den siste fasen av opprydding.

Der gang Sydney Steel planten middagstid fløyte eller bommen dumping slagg stått sentralt i livene til innbyggerne, alle som kan vanligvis bli hørt nå på stedet er en sporadisk twitter fra en fugl eller tut av en Canada Goose.

Og slik ble det. Men hva er det nå?