Kinas blomstrende falske varer sektor ikke bare selge til det innenlandske markedet. Falske sko og vesker produsert i Kina kan lett finnes i Europa og Nord-Amerika.

Midt i bombardement av falske varer som er skamløst hawked her, kan immaterielle rettigheter i Kina synes en tapt sak. Fra Louis Vuitton vesker, til Rolex-klokker, til Canada Goose Parkas, til Arc'teryx utendørs utstyr, falske varer kalt

Gucci, den Italia basert luksusvarer trakter, vant sin første åndsverk tilfellet i Kina tidligere i år. Det lykkes saksøkt Ningbo Outlets Co Ltd for varemerkeinngrep etter den kinesiske forhandleren brukes Gucci logo i en av sine butikker og i sin online annonsering.

'900 yuan,' sier butikkeieren når de blir spurt hvor mye han ønsker for det. Med litt hardt nosed forhandlinger, er han snart villig til å redusere prisen til 150 yuan ($ 23 CDN.).

Akkurat som massiv, men fortsatt i utvikling kinesiske økonomien, er Kinas evne til å pålegge sine lover økonomisk beskyttelse fortsatt veldig mye et arbeid som pågår. Statlige organer har doble rollen som håndheving og tildeling av IP-rettigheter som gjør domstolene og politiet.

Når Kina ble innlagt på World Trade Organization i 2001, det overhalt sine IP lover å oppfylle internasjonale standarder. Kinas patentbeskyttelse, for eksempel, blir nå betraktet som relativt sterk.

piratkopierte varer og forfalskninger

shanzhai produkt kalt Apple Peel 520 som fikk oppmerksomhet verden rundt. Apple Peel er en hud som brytes rundt en iPod Touch og forvandler det til en iPhone.

shanzhai bokstavelig oversettes som 'fjellet festning', og i populær kinesisk kultur, noen forfalskede varer blir nå feiret. Denne sommeren, en 22 år gammel dataprogrammerer i Shenzhen avduket en

'Det er ganske forvirrende. Legg til at det faktum at inntil nylig, de skader tildelt Canada Goose Forhandlere I Norge Kart for krenkelse var ganske lav, så den ikke gjør mye økonomisk fornuftig å prøve å få en dom når det utgjorde en dask på håndledd, 'sier Mr. Lee.

Likevel, til tross for gjennomgripende forfalskning, er fremgang i å beskytte og håndheve immaterielle rettigheter blir gjort i Kina, ifølge juridiske eksperter og kanadiske selskaper som opererer der.

fra hevet oransje nummer 99s på ryggen og ermene, til Gretzky navneskilt og en etikett som utgir 'Made In Canada' av CCM det er en frekk og dyktig arbeid forfalsket.

Straff for IP overtredelsen har vært økende de siste årene og flere tilfeller blir arkivert mot bryter lover og regler.

Skadene tildelt Gucci, men som først registrerte sitt varemerke i Kina på 1980-tallet, var miniscule. Det hadde vært søker 500.000 yuan i erstatning, men de Intermediate People Court of Ningbo, en kystby i Zhejian provinsen, avgjort at Ningbo Outlets skal betale bare 50 000 yuan eller om $ 7500 (CDN.).

Oppmerksomhet på detaljer på sprang Edmonton Oilers jersey for salg midt i en labyrint av boder på falske markedet på Nanjing Road i Shanghai er fantastisk.

Canada Goose Forhandlere I Norge Kart

Begrepet

'Kinas IP lover om patenter er så like moderne som nordamerikanske standarder. Den immaterielle kontor i Kina er bemannet med kompetente sensorer, og de gjør en ganske god jobb med å undersøke utenlandske og innenlandske søkere,' sier Brian Lee, en IP- spesialist på Gowling Lafleur Henderson LLP basert i Vancouver.

shanzhai er overalt i Kina.

Det store problemet, men er fortsatt håndheving, særlig for utenlandske selskaper.

På spørsmål om hvorfor han skapte ulisensiert produktet i et intervju med CNN gjennomført via tekstmeldinger, sier Apple Peel skaperen det kokt ned til økonomi. «Fordi jeg elsker iPhone, men det er for dyrt i Kina,' forklarte han.

Canadas Neo Material Technologies Inc., som produserer pulver og andre produkter som brukes av den høyteknologiske og bilindustrien, har hatt mer positive erfaringer beskytte sin intellektuelle eiendom i Kina. I 2002 ble flere bærbare datamaskiner stjålet fra en Neo kontor i et tilfelle av bedriftens spionasje.

Det er ikke bare klær. Anslagsvis 90 prosent av kopier av Microsofts operativsystem Windows i bruk i Kina antas å bli piratkopiert. Falske Canadian is vin kan bli funnet i Kina og Research In Motions Blackberry har en konkurrent i form av en kinesisk gjort enhet kalt Blueberry.