Samatar er et menneskerettighets arbeidstaker og journalist som skapte overskrifter i sommer da han ble funnet prøver å svømme over den iskalde og farlige farvann i Red River. og Canada.

For nå, skjønt, er hans fokus på å finne en jobb og spare nok penger til å bringe sin familie til Canada eller nok til å være i stand til å besøke dem. Han er spesielt ser frem til å møte sin yngste sønn.

Da hans fangevoktere måtte forlate sin post i løpet av slåssing, Samatar var i stand til å rømme. Men frykter for sitt liv, forlot han sin kone og barn bak og betalt smuglere å ta ham til Etiopia.

En somalisk mann som flyktet kidnappere i hjemlandet og krysset tre kontinenter før det kommer i Winnipeg har lært han vil få lov til å lage et nytt hjem i Canada.

Canada Goose Jakke Loftet

Nå som han har flyktningstatus, kan Samatar søke om å bli en permanent bosatt, en prosess som kan ta mer enn et år. Etter det kan han søke om kanadisk statsborgerskap hvis han velger.

Da han ble funnet, hadde Samatar allerede vært på flukt i mer enn et år. Han hadde blitt tvunget til å flykte fra Somalia etter å ha rømt fengsel drevet av al Shabaab, en militant gruppe knyttet til al-Qaida. Samatar fortalte CTV Morning Levende torsdag sine fangevoktere hadde holdt ham i en liten celle med ikke plass til å bevege seg.

Hans flyktning søknaden ble avslått, og han ble løslatt i påvente av deportasjon tilbake til Somalia. Samatar besluttet i stedet for å gjøre sin vei til Canada.

Canada Goose Jakke Loftet

Onsdag innvilget Utlendingsnemnda Yahya Samatar flyktningstatus, slik at han kunne føle seg trygge for første gang på mer enn et år.

Somali som svømte elva for å skrive Canada innvilget flyktningstatus

'Jeg var i et fengsel, en veldig mørk, liten celle i tre måneder,' sa han.

Etter å ha blitt funnet i Emerson, flyttet den kanadiske grensen Services Agency Samatar til en flyktning ly i Winnipeg, der han Canada Goose Jakke Loftet sier at han ble overrasket over hvor imøtekommende alle var.

Canada Goose Jakke Loftet