Følgelig og heldigvis dette betyr at når populære beskrivelser som 'puffa' eller 'puffer' har blitt dumpet til fordel for bare 'parka' eller 'dunjakke', som brukes om hverandre.

henvisning til utseendet som 'urban vennlig,' Shimada sier forbedringer i form bety at kvinner ikke lenger trenger å bekymre seg for å se ut som Thanksgiving Day ballonger. 'Alle ser høyere og slankere nå.'

Så, i en kollektiv eureka øyeblikk, diverse yttertøy selskaper fra high end fransk label Moncler til Canadas egen Mackage, Rudsak og Canada Goose begynte reposisjonering hettejakker både vattert og ikke som byen stifter i stedet for klær som er laget for vintersport eller trudging over frossen tundra. Blant de mest merkbare endringene var større vekt på midjen, enten ved å flytte på fyll eller legge Trange belter. Faktisk kvinner ikke lenger så ut som om de hadde på seg sine dyner.

Selv Canada Goose, ofte regnet som gullstandarden i tøff, ekspedisjon verdig yttertøy, gjenkjenner hva et stort marked det er for figur smigrende parkas og vester i farger utover grunnleggende svart og brannbil rødt.

De nyeste tilbud stopper ikke der. Stiliserte krager, dressier eksteriører i ull og silke og sofistikerte fargealternativer inky blå, antrasitt, perlehvite bekrefte hvor langt parka har utviklet seg.

Eran Elfassy sier et år med forskning gikk inn å utvikle Mackage dunjakker, slik at de ikke føler at 'soveposer'.

Canada Goose Norge Follestad Gjenvinning

Mackage, som også har spesialisert seg på skinn og ull strøk, kan knapt holde tritt med etterspørselen. 'Alle vil ha en parka,' sier Elfassy. 'Vi er i ryggen bestillinger med alle parkas Men vi gjør også en viss mengde og så stoppe. Vi ønsker ikke å overprodusere.'

Og selv de som ikke møter dårlig vintre hvert år er ivrige etter å kjøpe seg inn i utseendet. Elfassy bemerker at kanadiske yttertøy bygger større cachet i utlandet. 'Vi var alltid kjent for varme strøk, men nå er vi kjent for varme strøk og stil,' sier han. 'Og det føles godt.'

tross for sin levende Hyacinth farget hettejakker og slanke ned vester, men sier Reiss merkevaren vil ikke være jage au Courant motetrender som høye glans fabrikasjoner eller avant garde silhuetter. Han er også fortsatt mamma om rykter om at Canada Goose kan samarbeide med en luxe italiensk etikett, et trekk som ville innføre begge merkene til et nytt spekter av kunder.

Yttertøy eksperter peker på Moncler Gamme Rouge samling som et vendepunkt for kvinners dunjakker. Det familieeide selskapet, som dateres til 1952, har alltid hatt en kultstatus blant europeere som vinter i Gstaad eller i det minste ønsker å formidle at haute sportif følsomhet (Milanese menn, for eksempel ofte don vattert jakker over sine skreddersydde dresser en uttalelse fortsatt fremmed for Bay Street-typer). Men i 2006, Moncler vervet Alessandra Facchinetti, som også har designet for Gucci og Valentino, for å ta etiketten klassiske 'dyne' i en annen retning. Og gjorde hun noensinne. Den satin finish og slank, formelle anfall hun overså resulterte i kvinner blir altfor glad for å forlate sine jakker på innendørs, overoppheting bli fordømt. For to år siden, Facchinetti ble erstattet av Giambattista Valli, som futuristisk feminin følsomhet informerer de tykke bånd av fjær, overdrevet krager og paneling av den nåværende samlingen. (Thom Browne oppsyn mennenes tilsvarende, Gamme Bleu.)

Canada Goose Norge Follestad Gjenvinning

'Det var målet vårt,' selskapets designer og co grunnlegger sier fra Montreal. 'Det er vanskelig å gjøre mote og varme.' Med ribbet hals detaljering, en dobbel glidelås og en krage / hette combo, er samlingen mindre APRS ski enn APRS arbeid.

Si adjø til overstuffed strøk denne vinteren

Shimada, som allerede kjøper annonseplass for neste vinter, forventer enda mer utvikling i dunjakker, takket være både teknisk innovasjon og livsstil behov. Hun siterer unge fagfolk som bor i sentrum og ikke kjøre biler blant dem som vil gjerne bruke penger på en ny dunjakke hver sesong fordi de kan bruke den hver dag i fem måneder eller så.

'I motsetning til bukser eller skjorter, kan du egentlig ikke fikse [jakker] når du kjøper dem,' sier administrerende direktør Dani Reiss. 'På grunn av kompleksiteten av konstruksjonen, skreddersy en jakke er beslektet å skreddersy en bil, så utfordringen er å selge et bredt nok utvalg av stiler og passer til å jobbe for det største antall typer kroppen.' I dag utgjør kvinner 55 prosent av Canada Goose globale salget, sier Reiss.

Samtidig kanadiske merker som Rudsak begynte også å utforske allsidighet ned. Ved å redusere noen av overflødig puff rundt midjen og ermene, kunne Montreal-baserte selskapet tappe inn i en underserved nisje, sier markedsdirektør Roxane Liboiron. 'Kroppen begynte å bli tapt i årevis,» forklarer hun. 'Kvinner ønsker yttertøy å være vakker og trendy, men samtidig komfortabel og varm.' Som et kanadisk selskap, legger hun til, ble Rudsak godt posisjonert til å finpusse tradisjonelle parkas Canada Goose Norge Follestad Gjenvinning fordi 'vi forstår våre markeder og behov, vi vet hvordan det er å gå gjennom vinteren.'

Canada Goose Norge Follestad Gjenvinning

'Vi ser fortsatt mye ned strøk, men utvendig stoff er flat og ikke vattert, de er mye lettere enn fem eller 10 år siden,' sier Shimada. 'Det er en jevnere utseende i en mer kompakt design.'