Den uheldige realiteten er at fly kolliderer med fugler i en utrolig hastighet fordi nesten overalt dyreliv og flyplasser finnes i umiddelbar nærhet til hverandre.

Sett i sammenheng med total fugl streiker, fly kollisjoner med Canada gjess utgjorde mindre enn halvparten av en prosent av 10,726 rapportert avian treff i 2012. Men gjessene er en bekymring fordi de er store og flyr i flokk.

Det vi vet er at større og vedvarende, avhengighet av ikke dødelige teknikker ville trolig ha redusert kollisjoner å like, om ikke lavere, nivåer. Hvorfor?

Etter Capt. Sullenberger, i nærheten katastrofal kollisjon på Flight 1549, New Yorks borgermester Michael Bloomberg fortalte Wall Street Journal, 'Se, Department of Agriculture har å forholde seg til det faktum at alle disse gjessene er en fare for folk flyr. Folk er ikke kommer til å slutte å fly, og vi må ta en avgjørelse. Det er gjess eller mennesker. og jeg kan fortelle deg hvor jeg kommer ut på det. '

Killing fugler kan gi politisk dekning, viser en valgt offisielle sin bestanddeler at hans eller hennes administrasjon konfrontere problemet. Den presenterer også en enkel fortelling som hjelper ledere diskutere problemet på en måte som synes å unngå diskusjon om alternative løsninger.

FAA bemerker at fugl streik kostet flybransjen mer enn $ 700 millioner hvert år. Den samler informasjon om fugle streik, forsker, etablerer luftsikkerhetsdirektiver, bidrar til å finansiere dyreliv farevurderinger rundt flyplassene, og bidrar til å utvikle dyreliv forvaltningsplaner. Men direkte på bakken tiltak som skal redusere fugler er satt på plass av lokale, statlige og regionale organer.

Det er anslagsvis 20 000 til 25 000 bosatt gjess i New York hovedstadsområdet. Gitt den rike habitat rundt New Yorks flyplasser, som alltid vil tiltrekke dyreliv, kan kontinuerlig culling være en meningsfull del av svaret? By, stat og føderale tjenestemenn sier ja, fordi det synlige antall store fugler sitert nær takeoff og landing stier utgjør en klar risiko.

Hva Koster En Canada Goose Jakke I Usa Gravid

Det er vanskelig å si sikkert.

USDA feier oppstå fra Inwood Park i nord Manhattan til Jamaica Bay Wildlife Preserve i sør Brooklyn, som grenser til Kennedy Airport. Avhorning er ikke ment å skje mer enn syv miles fra nærmeste flyplass, men USDA hvalbåter har også fjernet hundrevis av gjess fra Prospect Park i sentrale Brooklyn, utenfor det angitte grensen.

Vil antall gjess streiker ha vært større uten culling?

USDA sier at 80 prosent av Canada gjess truffet av flyene er bosatt, ikke trekkfugl, fugler derav argument for å drepe lokale gjess.

Kampen for å redusere Deadly Bird

'Over tid populasjoner kan øke,' Bannerman notater, 'men repopulation er ikke til å skje over natten, neste uke, og kanskje ikke i 12 måneder.'

Men fordi pilotene ikke trenger å rapportere inkonsekvente fugl streik, er det faktiske antallet trolig det dobbelte. fra 1990 til 2012. Airplanes kjøre inn i lom, stær, lappedykkere, pelikaner, skarv, hegre, storker, egrets, svaner, ender, gribber, hauker, ørner, kraner, Sandpipers, måker, duer, Gjøk, ugler, kalkuner, Majority, kråker, chickadees, Hva Koster En Canada Goose Jakke I Usa Gravid hakkespetter, kolibrier, mockingbirds, papegøyer, flaggermus samt ulike typer gjess. (Dyr, som hjort, slo på bakken under takeoffs og landinger også utgjør en meningsfull del av dreper.)

En ny studie ledet av Richard Dolbeer og Michael Begier, tidligere og nåværende nasjonale koordinatorene for USDA Wildlife Services Airport Wildlife Hazards Program, henholdsvis, fant at antall kommersielle fly kollisjoner med Canada gjess toppet hele landet på 87 i 1998, med nesten 20 prosent forårsaker skade på motoren.

Resultatet: en masse gjess for jegere til å skyte, og mer penger i statskassen fra utstedelse av jaktkort, og en ny fugleinfluensa befolkning som befant seg helt i stand til å reprodusere og blomstrende.

Den årlige drap på 25.000 Canada gjess lands som USDA hevder er avgjørende for flysikkerheten er den mest aggressive del av statens samlede politikk for å redusere lokale gjess bestander i målrettede områder der de beiter og hekker.

En borgermester styringsgruppe består av åtte statlige etater ga klarsignal til USDA å innhente gjess. Kennedy International, LaGuardia og Newark International), vedtatt en 'nulltoleranse' for gjess.

I New York City alene mellom 2009 og 2010, ble 2,911 gjess drept. I 2011 og 2012, en annen 1616, og i år 554. avkom av disse klippet vinge gjess trykt til nye steder, og etter å ha mistet den kollektive hukommelsen av migrasjon, ble full tid bosatt populasjoner. '

I kjølvannet av de culls i New York, Bannerman sier, antall gjess observert 'i bare en delvis undersøkelse av ca halvparten av byens eiendommer USDA dekker' gått ned fra 2826 i juni 2010-953 i juni 2013.

Hvor mange av kollisjonene tvinge pilotene til å lande tidlig? FAA sier hastigheten i løpet av de siste 23 årene har vært en en dag.

I 2009 ble året for US Airways Flight 1549 ulykke, og like før forbedrede regjeringens politikk viltforvaltningen vedtatt, hit rate var 56, med 6 som påvirker motorer. I 2012 hadde antallet falt bare litt, til 50, også med 6 påvirker motorer.

Så arbeidet med å drastisk redusere fastboende befolkningen i Canada gjess rundt New York ble trappet opp.

Nå tidlig hver sommer team av USDA gås hvalbåter, betalt av lokale myndigheter, skure kommunale eiendommer i en 450 kvadratmil område som omfatter flyplasser. På den tiden av året gjessene er molting og kan ikke fly. Når plassert, de og deres avkom er lett å ulempe. De er tatt med til slakterier og raskt sendt.