Tina Wang, Hyperbel grunnlegger, sier at selv om hennes klienter gjøre mindre bestillinger i Taiwan enn de ville gjort i Kina, de trenger stoffer som tåler tøffe værforhold og krevende miljøer, som kinesiske fabrikker mangler ofte teknologien til å produsere.

Men når en forsendelse av stoff han kjøpte bevist defekt, hans klient avvist sine klær, og han mistet omtrent $ 100.000. Det var nok til å presse ham til å ta saken i egne hender, og han grunnla Singtex Industrial å fokusere på å utvikle høyere verdi, vanntett syntetisk stoff.

Et annet selskap, Lealea Group, er å ta en lignende tilnærming ved å bygge sin egen klesmerke. Selskapet, en stor global nylon leverandør, tilbrakte et år å designe ca 150 stykker for en ny kleskolleksjon kalt FN Ice og åpnet sin første butikk i Taipei i september.

valgte å bli her fordi vi så at Taiwan fortsatt hadde svært nyskapende møller, sa hun. sin markedsføring var veldig svak. Vi tilbyr design og markedsføring plattform slik at de kan ta en del av det globale markedet. selskaper som Singtex og Hyperbel har drevet tekstil-sektoren oppstandelse. Eksport for hele bransjen, på $ 12.7 milliarder i 2011, har klatret til 24 prosent under 1997-peak. Men en annen verdimåler, enhetsprisen av tekstiler, har økt med 41 prosent siden 1999 til $ 5,20 per kilo, eller 2,2 pounds, en indikasjon på at industrien har flyttet til høyere verdi produkter.

FN Ice kreativ direktør, Zoe Chen, sa Taiwan ville til slutt mister sin teknologiske fortrinn, og når det skjer, til måten tilføre verdi vil være gjennom fremme merker og livsstil. sa tekstilindustrien stadig måtte tilpasse seg den harde virkeligheten at det vil alltid være et land som kan gjøre hva du skulle gjøre til en brøkdel av prisen.

Pris Canada Goose Sverige Utesteder

Selskapet har ingen fabrikken. I stedet synes det møller i Taiwan for å gjøre tekstilene.

stoffer har spesiell produksjon, belegg og laminering prosesser, og vi ønsker å beholde disse patentene her, sier Robert Jou, en direktør på statlig finansiert Taiwan Textile Research Institute.

Pris Canada Goose Sverige Utesteder

For de som har gjort overgangen til dyrere stoff, har overskudd steg. Singtex inntekter økte med 35 perc ent i 2011 fra 2010 og bruttomarginen salgsinntekter minus kostnadene av varer steg til mer enn 25 prosent i 2011, ifølge Chen av Singtex. Han planlegger å ta sin børsnotere selskapet i 2013, og gikk ned for å avsløre flere tall.

Men bransjen har gjen dukket opp de siste 15 årene, med bedrifter spinner ut en mengde høyteknologisk stoff som blir kjøpt opp av europeiske og nordamerikanske merkevarer. Disse materialer er brukt i produkter som ski jakker, sport jerseys, utemøbler og brannmenn verneutstyr.

Chen selskap levde bransjen utvandringen til Kina, men mange andre gjorde ikke. Eksporten falt med 44 prosent i dollar 1997-2009, ifølge data fra Taiwan Finansdepartementet. Mills som ikke gjøre forskning og utvikling, eller har muligheten til å investere i innovasjon, kunne ikke konkurrere og gikk ut av business.

Taiwan tekstilindustrien retooling

I 1992 dro han til Kina for å finne billige råvarer til sin kappe og teppe virksomhet i Taiwan, etter hans konkurrenter i tekstilindustrien som de stormet til fastlandet for frie land, billig arbeidskraft og løse miljøbestemmelser.

kineserne er smart, sa hun av fastlandet selskaper. vil fange opp. Så jeg alltid tenker på nye måter å presse dette stoffet frem til å bli noe mer.

Wang også avvist å utlevere Hyperbel økonomiske resultater, men sa, bare si det måten bedre enn de fleste av Taiwan høyteknologiske selskaper. de gode tidene kan ha kort holdbarhet. Kinesiske tekstilfabrikker vedta produksjonsteknologier som først ble brakt til fastlandet med investorer fra Taiwan. Chen, økonomen, anslått at Kina var fem til ti år bak Taiwan teknologisk, som holder press på selskaper i Taiwan for å holde nyskapende.

bokstavelig talt se vårt produkt, fortell oss det hyggelig, deretter fly til Shanghai eller Guangzhou med vårt utvalg neste dag, sa Huang. vi får en vanskelig forespørsel fra en kinesisk fabrikk be oss om å lære dem å sette opp produksjonsprosessen. er ute etter å bli partnere med amerikanske stoff laboratorier for å beholde sin kant. marked.

Pris Canada Goose Sverige Utesteder

Hyperbel funnet sin nisje i å designe høy ytelse utendørs bekledning, som ski jakker og regnfrakker og rekvisita merker som Canada Goose, Lululemon og Patagonia. Den produserer også lysekte utendørs puter.

de som overlevde fokusert på innovative produkter for å tjene høyere verdi etterspørsel i Europa og USA, sa Chen Lee i, senior økonom ved statlig finansiert Chung Hua Institute for Economic Research. virkelig slått den oppfatningen at tekstiler var en lav tech industrien på hodet. nye forretningsmiljø gytt selskaper som Hyperbel Tekstil, hvis 24 ansatte arbeider i en elegant loft kontor i Neihu, et høyteknologisk knutepunkt i Taipei.

selskaper tok et par sider til fastlandet, men de unngikk å bringe hele manualen, sa Chen. som ultratynne, vanntett, pustende stoffer, vi fortsatt eier. I fremtiden kan vi trenger å bygge romdrakter for å være i forkant. Huang, leder av Kingwhale Industries, et termisk fleece leverandør, sier hans klienter kom til hans selskap etter ikke å finne fastlandet fabrikker som kunne møte deres behov.

I 2011 Wang selskapet og dets partner fabrikker produserte 350 typer tekstiler for å tilfredsstille denne etterspørselen.

data fra Taiwan Stock Exchange for 2010, det siste året det foreligger tall for, viser gjennomsnittlig nettomargin på tekstil selskaper var 12,7 prosent, sammenlignet med 7,6 prosent for selskaper som produserer elektroniske produkter som halvledere, datamaskiner og kommunikasjonskomponenter. Kaffegrut, resirkulert fra lokale 7 Eleven kiosker og Starbucks kafeer, absorberer lukt, noe som gir stoffet merverdi for atletisk klær. Singtex teller Timberland og Hugo Boss merker som sine kunder, og har til og med landet en avtale om å levere stoff til Liverpool fotballklubb uniformer.

du gå billig, har du ingen god kvalitetskontroll, sa han. av Pris Canada Goose Sverige Utesteder oss dro til Kina for en ny, søt begynnelsen, men smakte bare bitterhet i slutten. Historien paralleller transformasjon av tekstilindustrien i Taiwan i løpet av de siste to tiårene. Når den viktigste pilaren i Taiwan økonomisk utvikling, har tekstiler vike for høyteknologiske gadgets og komponenter. Fabric møller og konfeksjonsfabrikker flyttet offshore i løpet av de siste 20 årene til å fokusere på lavere kostnader og høyere volumer.

Det var 7,752 tekstil selskaper i 1997, men etter 2010, bare 4299 var igjen, i henhold til tekstil instituttets data.